2011. január 9., vasárnap

Gondolat megosztás

Az elmúlt napokban már hivatalosan is megjelentek Rob és Rosie közös képei igen jó minőségben. Minden alkalommal, ha csak ránézek, eszembe jut mit is mondott Rob, az elefánttal való első találkozójáról. Ti emlékeztek rá?

Did you know elephants purr? It’s completely scary if you don’t know what it is. They purr like cats, but their heads are so deep they sound like velociraptors. You feel it in the ground under your feet. So this big female started sniffing my foot—big female elephant, that is. She sniffed it so hard it came up off the pavement like her trunk was a vacuum cleaner. Then she took my entire body in her mouth. I was holding on to her head, and as I slowly let go she tightened her grip really carefully until I’m just upside down in her mouth and she’s going through my pockets with her trunk, looking for peppermints. It was the best day of my life.

"Tudtad, hogy az elfántok dorombolnak? Ez nagyon ijesztő tud lenni, ha nem  tudod, mi is ez. Úgy dorombolnak, mint a macskák, de a fejük annyira mélyen van, hogy úgy hangzik mint a velociraptorok. Érzed a lábad alatt, a földben. Szóval az egyik nagy nőstény elkezdte szaglászni a lábamat - egy hatalmas nőstény elefánt volt ez. Olyan erősen szaglászta, hogy a lábam felemelkedett a járdáról, mintha az ormánya egy porszívó lett volna. Aztán az egész testemet a szájába rakta. A fejébe kapaszkodtam és ahogy lassan szabadulni akartam, szorított a tartásán, de igazán óvatosan, egészen addig, míg már fejjel lefelé lógtam a szájában, aztán ő elkezdte átkutatni a zsebeimet az ormányával mentacukorkáért kutatva. Az volt életem legszebb napja."

A fordítás forrása  a RPD könyvtára
beanene

11 megjegyzés:

  1. de édes...és lelki szemeim előtt elképzeltem és jajj de cukik együtt.. :D.. :D :D

    VálaszTörlés
  2. Ez az az ominózus Details cikkben van.. eszméletlen jó lehetett, ahogy kommunikált a fánival.. Hm. Rá kell jönnöm, ez a Rob még bátor is.. én biztos sikítozva elszaladok, a fel akarna venni egy elefánt.

    VálaszTörlés
  3. Persze, hogy emlékszünk, Bea.
    Olyan végtelen szeretettel és tisztelettel beszél a doromboló elefántról! =) Nem csoda, hogy kifekszik tőle a jószág! Isten bizony vigyorog a "csaj"! =)

    Ennek a gyönyörű pasinak gyönyörű a lelke is!<3

    VálaszTörlés
  4. Ez volt az egyik,- ha nem a legkedvesebb - interjúrészletem Robtól. Most sajnálom csak igazán, hogy ezt a jelenetet nem vette valaki fel. Köszi beanene, hogy "előástad" nekünk.

    VálaszTörlés
  5. Ja, és Robnak volt mentacukra.....na jó. gondolom előkészítették a randira. De igazad van Biri nagyon. Jó lenne az a felvétel.

    VálaszTörlés
  6. Hahó Lányok:)

    Az elefánik így kommunikálnak egymással, ezek mély ultrahangos "dorombolások" állítólag kilométerekre meghallják, megérzik egymást így. Még pontosan senki nem tudja hogyan is működik, de tény, hogy műkszik. :)
    Baromira irigylem ezt Robtól, hogy ilyen közvetlen kapcsolatban lehetett egy elefánttal. Egyszer kislány koromban a cirkuszban felülhettem egy hátára. Az ember azt hinné érdes a bőrük és kemény, holott elképesztően puha és meleg:)
    El tudom képzelni, hogy ez volt élete legszebb napja, az elefántok fantasztikusan különleges állatok. És ha másért nem is de ezért is érdemes volt elvállalnia a szerepet.
    Amúgy az a bizonyos Detailes cikket is nagyon szerettem, és még emlékszem, amikor azon nyafogtak, hogy milyen sivár lehet az élete, ha ez volt az élete legboldogabb napja... pedig egyáltalán nem a sivárságról tanúskodik ez a részlet, sokkal inkább arról, hogy mennyire sokrétűen látja a dolgokat.

    Mindenesetre jó újra olvasni az élete legboldogabb napjáról:)

    És igen, nem semmi, hogy hagyta magát felemelni... a vicces kedvű elefántnak:P

    csók, mimi:)

    VálaszTörlés
  7. Én is diszkréten visítoztam volnaXDDD
    Gyönyörűek az ilyen pillanatok...mármint az ember és az állatok között sok dologban ők sokkal jobbak mint mi...
    és nagyon aranyos lehetett ez a 185 centicske magas pasas az elefánt szájában:-)))

    VálaszTörlés
  8. Hát nagy bolond lehet az aki ilyet mond hogy sivár az élete ha ez örömet jelentett...ez egy olyan élmények egyike amiért van értelme a létezésnek....

    VálaszTörlés
  9. Jaj de édes... :) jó, hogy nem idegenkedett az elefánttal való szerepléstől

    VálaszTörlés
  10. Annyira szép ez a kép! :) Látszik, hogy bensőséges viszonyt sikerült kialakítania Robnak a "kis elefánival". Elhiszem, hogy ez életének egyik legnagyobb élménye volt. Hihetetlen, hogy egy ekkora állat ilyen gyengédségre képes. :)

    Köszi Bea, hogy felelevenítetted
    ezt az interjút.

    VálaszTörlés
  11. Lányok, mindent leírtatok!
    Ma egyik elérzékenyülésből esem a másikba. Mér régen történt, hogy ilyen őszinte és pozitív érzelmek törjenek fel belőlem. Köszi beanene

    VálaszTörlés