2011. január 14., péntek

Rob festményen

A new yorki festő Richard Phillips lehetőséget adott az Elle.com számára, hogy megnézzék a legújabb, Most Wanted című kiállításának képeit, amiket ultra-híres emberekről készített. Többek között Robról is. 



            2011            

                                                                                                                      
    2009         

És ezt mondta a festő az elkészült képpel kapcsolatban:

Azért volt fontos, hogy a Pattinsonnal kapcsolatos részleteket rendbe tegyem – legyen rendben az ajka, a szakálla – azért fontos, mert ez az a tulajdonsága, amely a jellegzetes, az „Én ezt már mind ismerem” kinézetet adja, ezekből a részletekből tevődik össze. Egy barátom erre járt és azt mondta: „Van egy tudatalatti üzenet a szakállában, de nem értem, mi az.” Pedig nincs.

Meg még ezt:
A festménysorozat egy megbízással kezdődött, hogy pasztellképet készítsek a V Man öt vezető emberéről 2009 nyarán. Nehéz elképzelni, hogy a pasztellkép jelentőséggel bír a mai világban, de amikor a Robert Pattinsonról készült képem kikerült a médiába a Miami Art Basel alkalmával, pont akkor volt a New Moon premierje. A kép felkerült az internetre is és ott valóságos őrület tört ki. Minden weboldal és blog, ami a New Moon-nal foglalkozott, bedilizett: egy rajz, egy festmény a kedvencükről, csodálatos dolog volt. Ennek alapján úgy tűnt, hogy van egyfajta vágy arra, hogy megnézzék a munkámat.

twmmy


1 megjegyzés:

  1. Jaj, imádom az LV-t és így Rob-bal vegyítve. Ütött, de nagyon. Imádom! Akarok egy ilyet a falamra. :)

    VálaszTörlés