2012. január 25., szerda

Cronenberg nyilatkozata az MTV-n zajlott szavazásról

Az MTV-től:

Eric Packer élete legrosszabb autóútjára indul. Szerencsére, Robert Pattinson – a Cosmopolisban Packert alakító színész – nem osztja karakterének végzetét.

Pattinson rajongói teljes erőbedobással szavaztak a Cosmopolisra, az MTV Movie Brawl 2012 győztesére. A hetekig tartó küzdelemben 2012 legnagyobb dobásai kerültek szembe egymással, hogy végül kiderüljön, melyik film lesz 2012 leginkább várt mozi-eseménye. Miután olyan titánok ellen nyert szoros csatákat, mint a Bel Ami, a Twilight Saga: Hajnalhasadás 2. rész, a The Dark Knight Rises és a Hunger Games, Pattinson következő indie thrillere vihette haza a fődíjat.

Sok nézőnek ez meglepő eredmény lehet, mivel a Cosmopolisnak csak készül az előzetese, és csak egy várható bemutatási időpontja van 2012-re. De Rob rajongói felsorakoztak mögötte, azt választva, hogy a jövőjét jelentő Cosmopolist támogatják a twilightos múlttal szemben, a legkevesebb, amit mondhatunk, hogy a masszív rajongótábor impozáns döntése figyelmet érdemlő. A megmozdulás olyan mértékű volt, hogy a Cosmopolis rendezőjének, David Cronenbergnek a figyelmét is felkeltette, még mielőtt a film megnyerte volna a küzdelmet. Nem sokkal az eredmény kihirdetése után az MTV News felhívta Cronenberget, hogy elbeszélgessenek: mit jelent a filmnek, hogy megnyerte az MTV Movie Brawl-t, Pattinson alakításáról, mikor láthatják a rajongók az előzetest és sok másról.

MTV: David, köszönjük, hogy fogadta a hívásunkat! Volt elképzelése, mi történik itt a Cosmopolis-szal?

D.C.: Tudja, követtem a történéseket. Megdöbbentem. Megdöbbentem, elámultam és igazán (tickled??? csiklandozta???) Ez azt bizonyítja, hogy a mozirajongók kiszámíthatatlanok, igazán érdekesek és nagyon szenvedélyesek. Ez fantasztikus. Soha nem gondoltam volna, hogy ez megtörténhet.

MTV: Hogy figyelt fel először a küzdelemre?

D.C.: Valaki küldött nekem valamit és azt mondta „Hey, látjuk, jól mennek a dolgok az MTV-n zajló Movie Brawl-on”. Én nem tudtam róla. Akkor éppen a The Dark Knight-tal küzdöttünk, azt hiszem. Azt gondoltam, "Wow, ez nagyon lenyűgöző!" Mert azt hiszem, míg a Cosmopolis filmként nézve nagyon erős,  de a költségvetés és promóció tekintetében esélytelen az olyan franchise-okkal szemben, mint például a The Dark Knight. Tényleg nem gondolom, hogy lenne sok esélye. Ez keltette fel igazából a figyelmemet.

MTV: Milyen hihetetlen az is, hogy a Batman-nel való csata előtt, a Cosmopolis  a Twilight-tal állt szemben. Ez Rob volt Rob ellen! Amiben azt láthattuk, hogy a rajongók Rob jövőjére szavaznak a múltja helyett.

D.C.: Nos, azt hiszem, ez az egyik oka, amiért azt mondtam, hogy ez érdekes volt. Mert ez nem olyasmi, amit előre meg lehet jósolni. De ez valóban óriási volt, és ebből a szempontból igazuk volt. Ahogy már többször is mondtam, ha Twilight rajongó vagy, akkor nem biztos, hogy érdekelni fog a Cosmopolis, mert Rob nem Mr. Cullen. De ha Rob rajongó vagy, akkor érdekelni fog, mert úgy láthatod majd őt, mint soha azelőtt, ez biztos.

MTV: Nyílván nagy az érdeklődés a film iránt, látva, hogy legyőzött olyan filmeket, mint a Dark Knight, Twilight és Hunger Game. Természetesen nagy figyelem fordul Rob felé. Beszélne a tapasztalatairól, milyen volt Rob-bal dolgozni, milyen színésznek ismerte meg a Cosmopolis forgatása alatt?

D.C.: Ő óriási. Megérdemli a rajongói szeretetét. Hihetetlenül kedves, és nagyon vicces, nagyon okos és nagyon sokat tud a moziról. Nem csak a filmekről, de a mozi történetéről is. Nagyon sokat tud róla. Ő csak egy „sweethart”. És teljesen profi. Mindig ott van. Forgatás alatt nagyon jól szórakoztunk, mert, ahogy mondom, nagyon jó humorérzéke van. Sokat játszottunk. Azt hiszem, ez egy igazán remek alaphang mindenkinek a forgatáson. A vezető színésznek nagyon nagy befolyása van a forgatás alaphangulatára. Ha kifogsz egy nagyon bonyolult és neurotikus fickót, nem tehetnek róla, de befolyásolja mindenki napját. De Rob nem ilyen.  Ő egy napsugár. Sőt: ő szerepel a film minden jelenetében, így nyilván az ő temperamentuma nagy hatással volt a forgatás mentére ... és ez egy álom volt. Egy csodálatos forgatás.

MTV: Azt hiszem néhányak meglepettségét az okozta a küzdelem kimenetelében, hogy a legtöbb megmérkőző filmnek van előzetese. Ennek nincs – vagyis még nincs. Mikor láthatják a rajongók?

D.C.:  Úgy érezzük, őszig nem lesz látható. Ez nem igazán egy nyári mozi, és egy ideig még nem is lesz kész. A filmet befejeztük, de talán a rajongók azt nem tudják, hogy mennyi időt vesz igénybe, míg egy film bemutatásra kerül. Részt akarsz venni néhány filmfesztiválon, a stúdióknak minden ország részére el kell készítenie az anyagokat. A képeket, az előzeteseket, mindent… Ez sok idő, tudja? A másik ok, hogy egy kicsit titkolni is akarunk dolgokat, mielőtt a világra szabadítjuk. Nagyon izgatottak vagyunk miatta, és nem igazán akarunk túl sokat elárulni arról, mi is ez, és hogy játszódik.

 MTV: Arra, hogy mikor is jöhet ki, azt válaszolta, talán ez év őszén. Akkor még nincs időpont a film bemutatására?

 D.C.: Nem, még nincs. Nagyon sok országban eladtuk, és disztribútoroknak a világ minden táján, de például még nincs terjesztője az USA-ban. Ez jól is van így, mert nem akarunk ezzel foglalkozni, míg be nem fejezzük a filmet. De őszintén, talán a Movie Brawl eredménye segít, hogy jó amerikai terjesztőt találjunk. [nevet] Csak gondolom, de tudja mit, lehetséges! Érdekes ekkora érdeklődésről hallani előzetes bemutatása nélkül – ez elég rohadt jó! De nem mutathatsz be előzetest, amíg nincs terjesztő, és a terjesztőnek tényleg minden anyag meg kell legyen, szóval eltart egy darabig.

MTV: Nos, 6 millióhoz közelített a szavazatok száma a küzdelem egészében, és csak az utolsó fordulóban majdnem 4 millió érkezett. A számok nem hazudnak.

D.C.: Ez fantasztikus. Egyszerűen jó. Nagyszerű.

MTV: A verseny szellemében: melyik az a film, amit a leginkább vár 2012-ben?

D.C.: Tudja, nagyon koncentrálok arra, amit éppen csinálok, így fogalmam sincs, mi zajlik körülöttem. Ez furcsa. Még a tavalyi filmekkel sem végeztem. Most jött ki az „A Dangerous Method” c-ű filmem Keira Knightley, Michael Fassbender és Viggo Mortensen szereplésével. A bemutatásával körbeutaztuk a földet, egy csomó fesztiválon voltunk, de egy filmet sem volt lehetőségem megnézni, mert folyamatosan interjúkat adtam, és ilyenek. Most ez lenyugodott, hogy végre az USA-ban is be lett mutatva a film, de ez az oka, hogy semmit sem tudok a többiről.

MTV: Szóval előbb fel kell zárkóznia 2011-gyel, mielőtt 2012-be lép.

D.C.: Így van, hadd zárkózzak fel először, aztán majd elkezdek gondolkodni 2012-ről.

MTV: Végül bármi végső üzenet a Cosmopolis rajongóknak, akik a csúcsra jutatták a filmet?

D.C.: Nem fognak Rob-ban csalódni. Ő fantasztikus.


A fordítást köszönjük Csez-nek! :)

Biri

6 megjegyzés:

  1. csez piros pontot érdemel :)

    Na jó Cronenberg is, hogy agyba-főbe dicsérgeti Robot.

    VálaszTörlés
  2. köszi,csez,hogy lefordítottad!

    VálaszTörlés
  3. De jó volt olvasni a sok dícséretet! :) Bizony napsugár! A mi napsugarunk nappal, csillagtököcskénk éjjel. :)
    Köszi csez a fordítást! :)

    VálaszTörlés
  4. Eddig is szerettem Cronenberg munkásságát, de az a legpozitívabb ebben a rendezőben, hogy a Cosmopolisról, a forgatásról és a színészekről egy negatív utalása sem volt még soha. Aki ennyire pozitív és jóindulatú, annak elhisszük, hogy a film, amin dolgozott tényleg jó lesz. :)

    VálaszTörlés
  5. Részemről az öröm, csajok! ;)
    De annyira lázba hozott az öreg nyilatkozata, hogy nem tudtam aludni :D
    Hogy lehet ilyeneket mondani ?!?! Az ember lányának odalesz minden lelki békéje, úgy vágyik egy kis Napsugár után *sóh*

    VálaszTörlés
  6. Izgalmas volt a szavazás és ettől a nyilatkozattól dagad a büszkeségtől a bögyöm!No meg a kíváncsiság is gyötör, pedig sokáig kell várni még arra, hogy megismerjük Rob sötét oldalát. A kép színtiszta "ponyvaregény"-hatás.
    csez<3 nagyon köszönöm a fordítást! Remélem ez a Cronenberg féle csillagos 5-ös lök egy nagyot Rob hajóhintáján!

    VálaszTörlés