2012. március 1., csütörtök

A szülinapos ajándéka nektek *Frissítve*

Tegnap ti köszöntöttetek engem, ma én hoztam nektek meglepi félét.

Itt a Sunday Timesben megjelent írást olvashatjátok

ez pedig Robert Bearnes kritikája a Bel Amiról

Mindenesetre egyet leszögezhetünk. Erről a filmről  nagyon nagyon megoszlanak a vélemények.

Az RPL-en ma két nagyon érdekes írás jelent meg

Ez az első Declan Donellan a Bel Amiról és Robról

Ez a második. A két rendező Robról


És nem ide tartozik, de ma meghalt a Monkeesből Davy Jones...
Régi nagy kedvencem tőlük  I'm a Believer

6 megjegyzés:

  1. köszi a fordítást twmmy!
    nem mondom,hogy a berlini interjú földobott volna!soha nem fogom megérteni ezt a srácot!"meg fogom ölni magam....az unalom,ami elragad."

    VálaszTörlés
  2. twmmy drágám, nagyon-nagyon köszönöm a fordításokat! Nem szeretem a kritikákat, de még is érdekelnek. Sőt! Egy időben úgy választottam filmet a mozizáshoz, hogy ha rossz kritikát kapott, bizton megnéztam. Szerintem 20-ból 19-szer jól szórakoztam, nem nyúltam mellé.
    A könyvet sokszor olvastam, minden főbb momentumra, helyszínre emlékszem belőle. Nagyon kíváncsi leszek, hogy mi jön át belőle. És bármennyire furcsa is a második kritika írójának, hogy fiatal a sok középkorú katona között Georges, nem értem mit értetlenkedik, hisz a regényben is fiatal?! Sokáig tudnák még itt szónokolni, de majd meglátom remélem nemsokára, mennyire tudja játadni nekem Rob azt a törekvő senkiházit, akit én a könyvben látok.

    VálaszTörlés
  3. twmmy nagyon köszönöm! Főleg a másodikat :) Ezt már a másik kritikában sem igazán értettem, miért baj, hogy francia történetet akarnak brit színészekkel közvetíteni, nem hitelesebbek ebben szerintem maguk a franciák sem, és akkor talán nem kéne Tolsztojhoz sem nyúlniuk... meg egyáltalán... de ha a képi hangsúly Rob fenekén van, nagy baj már nem lehet a filmmel XDDD
    jutka

    VálaszTörlés
  4. Szerintem is elmegy ez a kritika....Nyílván lehetne jobb is ,bár az talán gyanús lenne. Nekem a Bearnes írásában az utolsó mondat,ami nem tetszik és nem azért mert Marcit becsüli le vele ,hanem ,mert nem helytálló. De én nem vagyok hozzáértő csak "műkedvelő"....XDDDD Szeretnék én ennyi mimikát látni egyik- másik am.-i tehetség arcán ,mint amennyi állítólag nincs Marci arcán.

    VálaszTörlés
  5. na, csak nem hagyott nyugodni, még egyszer elolvastam, és ez különösen megragadott: "Az ítéletet úgy kellene megfogalmazni, hogy bár lehet, hogy Pattinsonnak amúgy is jó színészi képességei vannak, de Georges-nak különösen megfelel."

    VálaszTörlés
  6. twmmy, nagyon köszönöm a fordítást! :)

    VálaszTörlés