2013. március 31., vasárnap

Kedvenc soundtrack, score *frissítve

Tegnap azt mondtam tetszik ez a feladat. Igen tetszik, mert nem sokat kell rajta gondolkoznom. :D Egyértelműen a Twilight viszi a pálmát. Annak a soundtrack-jét és a score-ját is rongyosra hallgattam.
Egyszerűen a mai napig nem tudok bele hallgatni ezekbe a lemezekbe anélkül, hogy számtalan  érzés, emlék meg ne rohanna.
Az abszolult No.1 a Muse: Supermassive Black Hole-ja. Ki ne tudná miről is beszélek.  :D
De azért aki mégse ismerné az itt meghallgathatja.





Utána következik a a Linkin Park: Leave Out All The Rest. Kilencszer néztem meg moziban annak idején a Twilight és mind a kilenc alkalommal addig nem jöttem ki a teremből, amíg ez a szám végig nem ment. :D



Ha egyben szeretnéd meghallgatni a dalokat akkor ez a te videód. Van benne ráadás, amelyik az eredeti hivatalos lemezen nincs rajta, de hallható néhány taktusa az egyik jelenetben, sőt ha jól gondolom nem is egy ilyen hallható ebben a videóban. ;-)
Találós kérdés. Mely számok ezek és hol hallhatók a filmben?



A score-ról pedig csak annyit, hogy úgy érzem Cartel Burwell nagyon meg tudta ragadni a film atmoszféráját és ezért sikerül olyan kiváló aláfestő zenéket szereznie, amik együtt éltek a film kép világával.



Végezetül ezt azért teszem be, mert nagyon tetszik ez a remix változata Bella altatódalának. Ezt a keverést azt hiszem a rendezőnő kedvéért csinálták. Ha tévedek, akkor a kommentekben ki lehet javítani. Most pont nem találom az ez előtti bevezető szöveget, amikor Catherine erről beszél.
És még egy személyes emlék ehhez kapcsolódóan. Két éve húsvét hétfőn éjjel Berlin felé autókázva twmmy kocsijában a sötét éjszakában üvöltve ment ez a zene. Mit nem mondjak frenetikus hatása volt!



twmmy kérésére :D



Köszönöm, hogy velem tartottatok a héten. A stafétabotot ezennel átadom babérkoszorús költőnőnknek. ;-)

beanene

4 megjegyzés:

  1. Bea, köszi ezt a minden igényt kimerítő válogatást. :) Egyértelmű, hogy nekem is a Twilight zenéje az első számú kedvenc. Mind a score-ját, mind az ost-ját "rongyosra" hallgattam.

    Köszi az egész heti Rob-adagunkat! :)

    VálaszTörlés
  2. Beus!!!! Kérem szépen Rob zongorázós extráját iiiiissss!
    Jaj, az are you afraid, ugye ?
    Én még mindig hallgatom körbe körbe az összes film score-ját, bár a család a RMet tiltja, amikor velem vannak, mert szerintük nagyon depis.
    És igen, nagyon jó hetünk volt veled, köszönjük, hogy két orvoshoz menés között szakítottál ránk időt, merítettél erőt.
    Jobbulást.

    VálaszTörlés
  3. Én köszönöm, hogy velem tartottatok! twmmy kérés teljesítve. :-)

    VálaszTörlés
  4. És megnézve. Mindig sajnálom, hogy a 2 órás rögtönzött hangversenyt annak idején Catherine nem rakta ki a youtube-ra... minden vackot kirakott, ezt nem... Hátha egyser előkerül.

    VálaszTörlés