2013. szeptember 15., vasárnap

2011-ből sajtókonferencia kép vagy portré

Azt hiszem, ez kimaradt annak idején, ezt kapjátok.



Ma délelőtt mielőtt elfoglalták volna a H terem színpadát, Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner és Bill Condon rendező egy nagy csoportnyi riporternek válaszoltak rengeteg kérdésre a Twilight Saga: Breaking Dawn című filmmel kapcsolatban.

Christina Radish. Most, hogy a Comic-Con javában folyik, az idei év egyik legnagyobb durranása természetesen a Twilight Saga: Breaking Dawn Part 1 szereplői voltak. A rajongók már hétfőn elkezdtek sorban állni a színészek csütörtöki megjelenéséhez, hogy egy nagyon várt részt láthassanak abból, ami a vámpír saga utolsó részének az elejét jelenti. A Summit pedig egy sajtókonferenciával kezdett a H Hall-ban készülődő őrület előtt.

Az interjú alatt a sztárok Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner és Bill Condon rendező beszéltek arról, milyen érzés, hogy az egész világon szeretik őket, a titoktartás szintjéről ami Bella és Edward házasságát övezte, arról, hogy milyen grafikusnak/élénknek és vadnak tűnt a szülési jelenet a forgatáson, hogy Taylornak hogyan is kellett kitalálnia mi az a bevésődés, mennyire zavarta Rob-ot, hogy le kellett vennie a pólóját, és Kristen zavaráról, hogy mennyire nem tudta kiválasztani ki játssza Renesmeet. Alább következik az átírás:

Kérdés: Milyen volt Brazíliában forgatni?

Condon: Nagyszerű volt. Lenyűgöző volt. Ott írta Stephenie (Meyer) a nászutat. Tényleg volt ott. Olyat kerestünk amiről írt, és szerintem meg is találtuk. Nagyon szuper volt. Minden nap volt egy kis utazás, hogy dolgozhassunk. Az nagyon jó volt. Egyszer zátonyra futottunk. Az nem volt jó.

Stewart: Nagyon jó volt igazi utcákon forgatni és látni az embereket. Azt látni úgy, hogy közben a film részévé válik, mindenképp zajos/mozgalmas (jarring) volt, a jó értelemben.

Kérdés: Milyen érzés, hogy az egész világon szeretnek?

Pattinson: Jó. Különböző. Nem tudom, hogy szükségképpen szeretet-e. Brazíliában forgatni érdekes volt. Az egyik érdekessége annak, hogy nemzetközi rajongótábora van a filmnek az, hogy minden egyes országban máshogy reagálnak rád és a filmre. Brazíliában az utcán forgatni – ahhoz hasonlítva, amikor az Államokban vagy Kanadában próbálnak az emberek egy-egy képet készíteni vagy ilyesmi – itt próbálják megragadni az embert, szó szerint. Jó móka volt. És mindez a forgatás alatt történt.

Lautner: Én nem voltam ott. Nagyon szeretem Brazíliát, de nem voltam ott. De mikor visszajöttek, mutattak képeket. Elsőként azt mondták, hogy volt ott egy statiszta, aki úgy nézett ki mint én. Róla is mutattak képet, és én is úgy találtam, hogy hasonlított rám. Nagyon furcsa volt. Hátrébb kellett állnia, nehogy a kamera véletlenül ráálljon.

Stewart: Még úgy is játszott, mint Taylor. Úgy nézett ki, mint egy Eclipse poszter.

Condon: Teljes újraírása a történetnek. Elmennek a nászútra és ott van Jacob.

Lautner: Az nagyon vicces lett volna, ha a kamera vette volna, hogy Edward és Bella sétálnak, Jacob meg csak áll ott és nézi őket.

Kérdés: Szerintetek a Breaking Dawn filmek tényleg az utolsók lesznek a Twilight sagában?

Pattinson: Igen, lesz Reggeli Idejük, vagy valami. Van Alkonyat, Napfogyatkozás, Hajnalhasadás, aztán a Villásreggeli. Nem tudom. Stephenie-n múlik.

Lautner: Egyet értek.

Condon: Stephenie már mondta, hogy ez a vége a Bella/Edward történetnek. De, főleg a második filmben, olyan sok új szereplő van, nem tudom biztosan, de gyanítom, hogy szeretne majd visszatérni valamelyikhez, egyszer csak.

Pattinson: Úgy hangzik, tudsz valamit.

Kérdés: A Twilight filmek közül melyik jelenetet kellett a legnagyobb titokban felvenni?

Stewart: A házasságot. Olyan volt, mint a Secret Sercive (olyasmi mint az FBI) őrület. A stáb is kellemetlen volt, sokat nyavalyogtak, mint például „Nem lehet nálam a mobilom sem!”

Lautner: „Se telefon, se email!”

Stewart: „Nem értitek mit jelent ez nekünk! Nagyon köszönjük! Ha ez a ruha felkerül az internetre, meghalok!” De tényleg, kész őrület volt.

Condon: Aztán jött egy helikopter pont akkor, amikor a fogadalmat tetted volna le.

Stewart: Egy Volturi köpeny volt rajtam, mert csak az volt, hogy eltakarjuk a ruhát. Nagyon vicces volt.

Kérdés: Szerintetek melyik jelenet volt a leginkább figyelemfelkeltő a rajongóknak?

Pattinson: Nem volt semmi olyan, ami túl intim lett volna, ahol sokan lettek volna. Vagy csak nem tudtuk, hogy sokan voltak körülöttünk.

Stewart: Nem tudtuk, hogy mikor készítenek képeket rólunk. Az mindig furcsa tapasztalat volt. „Oh, szóval az egész jelenet! Király!”

Lautner: A film nagy része benti helyeken játszódik, így a legtöbb időt a Baton Rouge-ban töltöttük, a színpadon forgattunk, aztán két hónapot Vancouverben forgattunk. A Breaking Dawn nagyon intim. És én úgy érzem, hogy nagyon jó munkát végeztek azzal, hogy hagytak minket kreatívnak lenni és hogy együtt legyünk. Nem kellett azzal foglalkozni, hogy elvonják a figyelmünket, vagy ilyesmi, ezzel a filmmel.

Stewart: Megvédtek minket.

Kérdés: Kristen, a Breaking Dawn érzelmileg egy nagy utazás Bella számára, a házassággal, a nászúttal és a terhességgel. Milyen volt ezt forgatni hónapokon keresztül, hogyan befolyásolt személyesen?

Stewart: Nem tudok vonalat húzni magam között, és aközött amit csinálok. Vicces, nem akarok úgy hangzani, hogy ennyi az egész, de mindennel amit csinálok, nehéz kivonnom magam belőle. Már négy éve készültem erre. 17 éves voltam, amikor elkezdtük ezeket a filmeket. Ez (a történet gondolom) tömve van azokkal az élet igazán katartikus, mélyreható, nagy pillanataival, és nem mind csak fantázia. Nagyon mélyen gyökereznek ezek a valóságban, amikben teljesen el tudom képzelni magam. Ezeket a jeleneteket forgatva rá kellett jönnöm, hogy ezek a pillanatok természetesen fogják megtalálni magukat. Nem hagyhattam, hogy a könyv minden reggel képen vágjon, hogy felébresszen. Hagyni kell, hogy a pillanatok megtörténjenek, és meg is történtek. Csak mentem velük. Úgy érzem, hogy nagyon nagyon közel van a könyvhöz, és igazán őszinte elmesélése a történetnek, ugyanakkor vannak részek, amik meglepetésként szolgálnak, engem is megleptek, az ikonszerűbb részeknél, mint a házasság és a nászút.

Condon: Ami lenyűgözött, az az volt, hogy nincs nagyobb Twilight rajongó, mint Kristen. Úgy közelítette meg mint egy színésznő, ugyanakkor olyan is volt, hogy „Tudom milyen érzés volt, amikor először olvastam.” Mindig továbbment addig, amíg el nem kapta a megfelelő érzést. Ő tette magára ezt a nyomást.

Stewart: Ez nagyon öntudatos válaszként hangzott, de igen.

Kérdés: Bill, szerinted van olyan témája a filmjeidnek ami szociális elnyomásra utal és az emberek nem lehetnek önmaguk?
Condon: Nagyon kérkedőnek hangzana ezt mondani, de úgy érzem, hogy az olyan emberek vonzanak, akik olyan kívülállók akik vágyódnak valami után, és itt az összes karakter ilyen. Jacob vágyódik valami után, folyamatosan. Edward és Bella próbálják megtalálni az utat, hogy úgy élhessék az életüket, ahogy meg van írva.

Kérdés: Van kedvenc jelenetetek a két utolsó filmben?

Condon: Nekem nagyon sok van.

Lautner: Eddig az összes filmből tudtam választani, de most csalódást fogok okozni, sajnálom. Most nem tudok választani! Nem tudom. Olyan sok minden történik ebben a filmben, és az összes szereplő a saját kis dolgával foglalkozik. Lehetetlen kiválasztani egy jelenetet mint kedvencem. Jacob sokat változik, az elejétől a végéig, szóval nehéz választani. Nem tudom. Furcsa.

Stewart: Van egy jelenet Bella és Charlie között a házasságnál, amit nagyon szeretek. És van egy Renee-vel is. Egyik a másik után és nagyon szerettem ezeket.

Pattinson: A szülés jelenet sokban különbözik a többitől. Egy fantázia történetben, aminek sok fiatalabb rajongója van, nagyon érdekesnek találom. Elég messzire megy. Igen hard core. Nagyon grafikus. Legalábbis az volt, amikor csináltuk.

Stewart: Túlságosan is grafikus volt.

Pattinson: De máshogy nem is lehetett volna. Ha elolvasod a könyvet, nincs is semmilyen szelídebb módja. Jó móka volt. Nekem bátornak tűnt.

Kérdés: Bill, amikor megkaptad ezt a projektet, az egyik amit kiemeltél, hogy nagy rajongója voltál a Dark Shadows-nak. Mi volt ami megtetszett benne, és mi a véleményed erről a műfajról összességében?

Condon: Nem tudom. Gyerek voltam és futottam, hogy hazaérjek a sorozatra. Mindenféle teremtmények voltak benne, főleg vámpírok, és persze Barnabas Collins. Szerintem az, hogy egy nagyon katolikus családban nőttél fel, kissé eltorzít. Bármilyen új vámpír jött, engem mindig érdekelt, így volt ez a Twilighttal is.

Kérdés: Van, hogy szeretnétek, hogy az egész csak egy kis független film lenne, ami a Sundance Csatornán futna? Az életetek teljesen más lenne. Hogyan kapcsoljátok ki az elképesztő zaklatásokat, hogy csak a munkátokat végezzétek?

Stewart: Ha ez egy kis, független film lenne a Sundance-n, akkor nem tudnánk hűen visszaadni a könyvet. Talán az első néhány részt, de ez egy igazán nagy film. Jó engedékenynek lenni. Jó hat hónapon keresztül egy A-listással forgatni (Bill Condon). Nem ülnénk itt a sajtókonferencián ezzel kapcsolatban. Egy kicsi, havas, fellengzős helyen lennénk a Sundance-ben.

Kérdés: A Comic-Con arról szól, hogy felszínre hozd a benső nerd-et (mániákus). Milyen mániáitok vannak, amiket megtudtatok egymásról?

Stewart: Szerintem én mindig laza vagyok.

Pattinson: Nem hiszem, hogy Kristen ezt mániaként fogja fel, de szó szerint csak főzőcsatornákat néz, főleg a forgatáson. Bizarr. Van egy tévéje a sminkes lakókocsijában, ami mindig be van kapcsolva. Ez az egyetlen dívás viselkedése, hogy mindig menjen a főzőcsatorna, minden szobában.

Stewart: És ti pedig learatjátok ennek az előnyeit.

Lautner: Ez igaz.
Stewart: Taylor tud táncolni, mégse mondja soha, hogy tud.

Lautner: Nem, ez nem igaz!

Stewart: Jobban mozgatja a csípőjét, mint amiről én még csak álmodni sem merek. Kész őrület! Tud mozogni!

Pattinson: Az nem mánia. Az király!

Stewart: Látni kéne, hogy csinálja. Mindig a legőrültebb zenére.

Lautner: Igazad van. Ebben egyet értek. A haj- és smink kocsiban. Ott történnek a dolgok.

Kérdés: A házassági jeleneten kívül melyik jelent miatt voltatok idegesek vagy melyik miatt aggódtatok a forgatás során, olyan, aminek nagyon sikerülnie kellett?

Lautner: Nagyon ideges voltam a bevésődés miatt. Kaptam egy X-et a falon, és be kellett mennem a szobába, épp azon voltam, hogy megöljek egy babát, aztán stop, fordulópont és belevésődök, bármit is jelentsen az.

Pattinson: Ez nagyszerűen hangzik! Ez Jacob pecsétje (signature move)

Lautner: Ez kihívás volt. Sokat beszéltem róla Bill-el (Condon) és Stephenie-vel (Meyer) és kérdeztem, „Rendben, akkor mit is jelent ez a bevésődés?” Nehéz volt, szóval nagyon remélem, hogy jól fog átjönni a vásznon.

Condon: Gyönyörűen oldotta meg.

Pattinson: Zavarba ejtő, de az idegesített a legjobban, hogy le kellett vennem a pólómat.

Stewart: De legalább őszinte. Ez jó.

Pattinson: A könyvben nagyon sok szó esik Edward testéről, és eddig sikerült elkerülnöm, hogy levegyem a pólómat. A könyvben kb minden harmadik oldal. Mondtam magamnak „Nem hiszem, hogy a tengerben lehet rajtam póló, vagy akár egy egyrészes.” Úgy nézek ki, mint egy felfújható virsli a tengerben.

Kérdés: Mi volt a legkínosabb jelenet amit forgatnotok kellett?

Stewart: Néha nem tudtam felvenni a gyereket. Mackenzie Foy volt Renesmee, aki egy szuper kis kölyök. Ő a leglazább gyerek, okosabb nálam sok szempontból. Aztán ott volt a többi kislány, akik a fiatalabb Renesmee-t játszották, és nagyon szuperek voltak, de mivel nem voltak ott minden nap, elég szerencsétlen voltam, és azt nem tudtam kezelni. Én és Mackenzie szuperek voltunk, de azzal nem tudtam mit kezdeni. Idétlenül néztem ki. Néha nagyobbak voltak nálam. A fejemre kellett volna tennem a gyereket, vagy valami hasonló. Nem volt valami jó nap.

Condon: Az egyik lánynak Billy Burke-höz kellett volna szaladnia, ehelyett mindig nekiment egy falnak. Szóval úgy döntöttem, ez nem mehet tovább, vinni kell őt. Kristen mondta, hogy rendben, aztán a kislány lepisilt.

Stewart: A karomban volt, és egyszerűen csak pisilt, ami oké. Nagyon ideges volt.

Pattinson: Ha már a gyerekekről beszélünk, volt egy gépi baba is egy részhez. Kristen jelenete volt, amikor Bellát bemutatják a babának az első alkalommal.

Stewart: A könyvben az volt az egyik legkedvesebb részem. És aztán, szembesülni azzal, hogy nem egy élő baba lesz ott, furcsa volt.

Pattinson: Chucky volt a Child's Play-ből.

Stewart: És a fickó a szemem előtt (alatt?) izzadt. Fel kellett emelniük a kezét, hogy megérintse az arcodat, ami aztán hozzáragadt a hajadhoz, kicsit meg is húzza, és csak azt tudod mondani „Ah, szedjétek le rólam, adjatok egy igazi babát! Ez röhejes!” És volt haja, és újszülött volt. Tudom, hogy ez benne van a könyvben és el tudják képzelni, milyen szuper lenne.

Pattinson: Úgy nézett ki, mint a troll, amit a ceruzád végére teszel.

Condon: Nagyon furcsa volt. A baba szemei még a felvétel után is mozogtak.

Pattinson: Chucky Renesmee volt.

Kérdés: Hogyan bántok azzal, hogy középkorú nők is szeretnek titeket? Megrémiszt?

Pattinson: Engem egyáltalán nem rémiszt meg. Gondolom ahhoz, hogy ez valakinek rémisztő legyen, annak minden középkorú nőtől meg kéne ijednie, ez meg nálam nem áll fenn. Kinek a pap, kinek a papné, gondolom.

Lautner: Részemről nincs ok panaszra.

1 megjegyzés: