2014. január 18., szombat

David Michod az RPAU-s lányokkal beszélgetett

Mivel tegnap már megint összekevertem a napokat (mentségemre csak az éktelen fejfájásom szolgál), ezért ma kimarad a napi feladat és csak a plusz jár. :) Meg a szám, de azt nem ti halljátok
Irigylem ezeket a lányokat. Ott vannak olyan rendezvények, ahol közel lehet kerülni a Robbal együtt dolgozó rendezőhöz.. Az RPL-ről Vertigo és Maria volt olyan bátor és erős, hogy meg is tették, amiről én csak álmodozok.
A rendezvény
 photo photo1-Copy.jpg
Első sorból lehet fényképezni
 photo photo2-Copy.jpg
A rendező
dm2
És a beszélgetés végi autogramm.
 photo photo5.jpg
És most a beszámoló, köszönjük Pattinak a fordítást.
 

Nos mit is mondhatnék – a mai nap túlszárnyalta Vertigo és az én minden (el)várásomat, amikor elmentünk a FlickerLab-be, hogy meghallgassuk Davidet,amint a karrierjéről beszél. Tudom, többen gondoljuk, hogy David jól néz ki, de hadd mondjam azt, amit Rob-ról is mondtam. A képek nem adják vissza az igazságot. Olyan karizmával rendelkezik mint Rob, és nem tudsz nem vonzódni hozzá. És hadd tegyek egy pillanatra csak a külső alapján alkotott tárgyilagos észrevételt – David SOKKAL jobban néz ki élőben. (Vertigo vadul bólogat – egy hottie, és mindenek felett szereti amit csinál) .Volt valami sutaság Davidben amikor a színpadra lépett, ami arra emlékeztetett, amikor először láttuk Rob-ot a State Theatre színpadán. De amint David belelendült a dolgokba – akkor belelendült. És amikor Vertigo és én szemtől szembe beszélhettünk vele az előadás után, kedves, szerény és lenyűgöző volt. Mindkettőnket megigézett. Vajon kezdek egy „David Michôd Australia” weblapot is? Nem tudom, de komolyan el fogok gondolkozni rajta... ühüm.

Első sorból, akadálytalan képek – megvan
Lenyűgöző ember – megvan
A Rover és Rob említése – megvan

David olyan délelőtt 11.45-kor érkezett meg a színházba. Vertigo pont előtte jött be és mondta, hogy „David itt van és nagyon jól néz ki”. Az alábbiakban elmondom mi történt, de lehet, hogy néhol összefüggéstelen lesz. De a lényeget megértitek majd.

Mielőtt elkezdeném, ha még nem láttátok az Animal Kingdom-ot, akkor erősen ajánlom, hogy nézzétek meg. Továbbá ha tehetitek, nézzétek meg a rövidfilmjeit is – Crossbow-t és a Netherland Dwarf-ot is. Mutattak részletet mindkettőből és David beszélt is róluk. Ma megnéztem mindkettőt, két nagyon eltérő film, mind felvétel, mind a téma szempontjából. David azt mondta, hogy azért forgatta a Netherland Dwarf-ot, mert az édesanyja nem engedte meg a nagyanyjának, hogy megnézze a Crossbow-t. Ha! Ha nem értitek miért, ha megnéztétek, megértitek.

David azt is megjegyezte, hogy a filmjei, úgy tűnik, egy gyerek szemszögéből készülnek. Úgy gondolta, hogy a Rover az első filmje, ami nem ilyen, de aztán rájött, hogy Rob szerepét, Rey-t, lehet gyerek(es)nek tartani, szóval lehet, hogy annyira mégse került messzire ettől. David elmesélte, hogyan kezdett. Mennyire feszélyezték a rövidfilmjei a filmiskolában, és hogy minden filmjének a készítéséből tanul valamit (jót és rosszat).

Az Animal Kingdom sikere után megszerezte annak a lehetőségét, hogy mások forgatókönyveit filmesíthesse meg, de rájött, hogy legjobban azt szereti, ha az alapoktól építhet fel egy filmet. Az Animal Kingdom forgatókönyvén 10 éven keresztül dolgozott (ezalatt persze más munkái is voltak) és a Rover első vázlatát olyan 10 nappal azelőtt írta meg Joel Edgertonnal, hogy elkezdte volna filmezni az Animal Kingdom-ot. David azt mondta, nem tudja hogyan lehet olyan filmet csinálni, amiben nem hiszel. Természetesen ennél többet mondott David, de tudja, hogy gyakran, amikor egy új rendező felkapott, akkor ott van az a kis ablak, amikor Hollywood arról beszél, hogy annak a rendezőnek más munkát is kell csinálnia, és a te neved van mindenki száján, de ha a következő filmed nem fér bele abba a kis ablakba, akkor Hollywood már tovább is állt a következő „nagy” dologra, így gyakran a második filmed nem az lesz, amit csinálni akarsz.
Szóval ezért döntött úgy, hogy inkább megcsinálja a Rovert és nem megy Hollywoodba. És mennyire BOLDOGAK vagyunk mi, hogy így tett.

David Rob-ról és a Roverről beszél

Nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy mennyi dicsérettel halmozza el Rob-ot. David azt mondta, hogy „szereti a tehetséges embereket”. Számos alkalommal említette azt is, milyen okos Rob. Nagyon okos.

David azt mondta, hogy olyan egy-másfél hónapja befejezte a Rovert, és hogy még senki nem látta. Szeretett volna egy rövid bemutatót hozni ma, de még nem volt felkészülve arra, hogy bemutassa. Vajon sóhajtoztunk-e. Igen, sóhajtoztunk. Ránk nézett-e – hahaha oops – emiatt igazán mérges lehetett volna ránk. Azt mondta, a következő hónapokban kezdik majd bemutatni embereknek a filmet. Azt mondta, hogy ugyanúgy érezte magát a Rover után, mint ahogy az Animal Kingdom után is. (Ez egy jó megjegyzés, mert láttam, hogy egyesek úgy vélik, David ideges ennek a filmnek a bemutatása kapcsán – ma nem volt semmi idegesség. Nagyon büszke a filmre.)

David „abszolút imádta Guy és Rob munkáját. Nagyszerű karaktereket kreáltak és imádta a játékukat”.

Azt mondta, hogy Rob egy „luxus sarokba” festette be magát az utóbbi években.(ezt nem értem!!!) Hogy Rob egy „nagyon okos srác és pontosan tudja, hogy mit akar, hogy felépítse azt a karriert, amit akar”. Rob „nagyon keményen dolgozott és jó szórakozás volt együtt dolgozni vele” és hogy „igazán jó színész”. Rob persze úgy hiszi, hogy nagyon rossz színész, de nem tartott sokáig, hogy David rájöjjön, ez volt „Rob különleges humora”. Egy másik történet amit David elmesélt az volt, hogy Rob biztosra akart menni abban, hogy Scoot McNairy és az ő akcentusa hasonlítottak, mivel Scoot játszotta Rob bátyját a filmben. Szóval Rob felhívta Scoot-ot, hogy beszéljenek az akcentusról, mert Rob attól tartott, hogy elrontja a texasi akcentust (ha még nem tudnátok, Scoot texasi). Amikor Scoot meghallotta Rob akcentusát azt mondta, hogy „ez a srác nagyon jól tudja mit csinál, csak tetteti a hülyét”. Scoot azt mondta, hogy Rob texasi akcentusa tökéletes volt.

Azt hiszem, a legmegnyerőbb történet amit David mondott Rob-ról ma, az az volt, amikor Quorn-ban filmeztek. Minden este egy étteremben vacsoráztak. Az egyik alkalommal David az étterem felé ment, és meglátta, hogy Rob egyedül sétált az utcán. Amikor David Rob közelébe ért, Rob azt mondta, hogy „nem tudom elmondani, mennyire varázslatos ez az élmény (tapasztalat) – egyedül sétálok az utcán”. Ez a megjegyzés egyszerre tett boldoggá és szomorított el – hogy Rob-nak a semmi közepén kellett dolgoznia ahhoz, hogy, gondolom, normálisnak érezhesse magát. Oz-ba kell költöznie. Egyszerű.

Ekkor lehetett kérdezni, és a legtöbben persze fiatal filmkészítők voltak, de nekem volt egy égető kérdésem.

„David, nagyon élvezem amikor megkereshetlek a filmjeidben mint extra (cameo/walk on role). Írtál ilyen szerepet magadnak a Roverbe?”

Röviden „Nem”. NEEEEEEEEE és David teljes válasza az emlékezetemből való, mert semmi esélyem nem volt arra, hogy bármit is leírjak, amikor David a szemembe nézett és megválaszolta a kérdésem. Azt mondta, hogy önimádó dolognak tartja, és rájött, hogy amikor azt a jelenetet forgatták amikor ő volt a riporter az Animal Kingdom-ban, hogy akkor nem ő rendezett és jobban aggódott a játéka miatt. Ezért nem csinál többé ilyemt. Kissé megtörtem emiatt, mert nagyon szerettem volna egy olyan jelenetet, ahol David, Rob és Guy egyszerre vannak a képernyőn, és azt hittem (és remélem ez bent maradt és nem mondtam ki hangosan – oops).

Oh és mielőtt elfelejteném – David úgy találja, hogy a Rover sötétebb hangulatú, mint az Animal Kingdom, és azzal hogy sötét, nem azt értette, hogy hideg (puszta, kopár, kietlen, sivár, melyik illik ezek közül egy filmre). Azt mondta, hogy a hidegség egyet jelent az irgalmatlan depresszióval, hogy abban nincs olyan szépség, mint ami lehet egy sötét filmben.

Michôd felvételen kívül

Oké, szóval mikor véget ért az egész, lehet, hogy David mellé oldalaztam és megkértem, hogy írja alá az Animal Kingdom dvd-m dobozát, és gyorsan elmondtam neki, hogy mennyire örülünk annak, hogy Rob megcsinálta ezt a filmet, és hogy *köhög* lehet, hogy mi csináljuk Rob ausztráliai rajongói oldalát *köhög*. Hadd mondjak csak annyit, hogy ez felkeltette az érdeklődését.

Siker!
Davidet nagyon érdekli, hogy Rob rajongói hogyan fogják fogadni/értelmezni ezt a filmet. Kíváncsi, hogyan fogják fogadni Rob-ot ebben a szerepben. Mondtam neki, hogy Rob rajongói már több mint izgatottak, és nagyon várják a filmet. És remélem, hogy hamarosan megkapjuk a bemutatót, mert már nagyon unom a sok „Akarom a Rover trailer-t, és most akarom”-ot látni a Twitteren. Én nem vagyok annyira türelmetlen, mert hogy meg fogjuk kapni, amint teljesen készen áll rá. De mondtam neki, hogy majd átadom az információt Rob rajongóinak a reakcióiról, amint kiadják a filmet.

Megkérdeztem Davidet, hogy lesz-e ausztrál premier. Azt mondta, hogy szerinte igen – még nem tudja biztosan hol, de valaminek lennie kell majd.

Teljesen extázisban van Rob-bal kapcsolatban. Azt mondta, hogy Rob játéka ebben a filmben lenyűgöző és mondhatom, igen őszintének hangzott.

David megkérdezte tőlünk, hogy találkoztunk-e Rob-bal. Azt mondtam – hát persze, hogy igen. Átvészeltük a jeget, a szakadó esőt és a szelet, amikor Rob itt volt az utolsó Twilight film kapcsán, és azt mondtam, hogy nagyon kedvesnek találtam. David pedig azt mondta, hogy valóban az, nagyon szuper srác. Őszinte tisztelettel mondta.

Mellesleg mialatt ez a párbeszéd folyt – mások (mint Rachel Ward) közbeszóltak. Tetszett, hogy David továbbra is velünk beszélgetett és hagyta, hogy Rachel várjon. Vertigo alátámasztja majd, hogy többször is felénk nézett, remélve, hogy most már befogjuk. ((úgy látszik, nem szeretik ezt a Rachelt...))

Egy újabb (6 degrees – nem tudom, hogy ez itt arra utal-e, hogy minden ember ismer valakit legkevesebb 6 emberen keresztül vagy mi) hír Rob és David kapcsán – nem hiszem, hogy David bánná, hogy ezt megosztom, de elmondta, hogy a lakótársa „Luke” írta meg a „Life” forgatókönyvét, amit hamarosan Rob fog forgatni. Az egyetlen bánatom, hogy Luke ott volt, de elment, mielőtt vége lett volna a műsornak. Egy másik srác ment el mellettünk, és megkérdeztem, hogy ő Luke? De David nevetve azt válaszolta, hogy nem. Pedig őt is kifaggattam volna.

Volt több is – de egyszerűen nem emlékszem. Vertigo majd kiegészíti a kihagyott részeket amikor hazaér, de amikor elbúcsúztunk Davidtől, még mondtam – egy dolgot. Mit tudnál mondani a RPAU követőinek / Rob rajongóinak Rob-ról, illetve a Roverről? David elgondolkodott, majd nyomatékosan ezt mondta. „Tudom mit mondhatsz – mondhatod azt, hogy szerintem „Rob rendkívüli”.

David Michôd, szerintem TE vagy rendkívüli. Alig tudom kivárni, hogy lássam ezt az együttműködést.
ALIG.TUDOK.VÁRNI

3 megjegyzés:

  1. wow, twmmy, patti... hálás köszönet ezért a remek írásért :)
    szeretem, ahogy profi filmesek is tudnak lelkesedni a srác személyiségéért és tehetségéért. Ez különösen jól esik a sok hazai - amúgy nem sok mindenhez értő - fanyalgót olvasva.

    VálaszTörlés
  2. Twmmy köszi Pattinak és neked ezt a remek írást. Puszi a buksitokra. Nagyon jó olvasni, hogy Michod ennyire pozitívan vélekedik Robertről. Ez nagy öröm! Jajj, türelmetlen vagyok! Alig várom már, hogy láthassam a filmet!

    VálaszTörlés
  3. Az, hogy egyedül sétált az utcán és mennyire varázslatosnak érezte....ettől azért picit elszorult a torkom. Tudom tudom ő választotta ezt az életet, de akkor is. Kis csillagszemű <3

    VálaszTörlés