2012. május 22., kedd

Újabb kritikák Robról

Kedves látogatónk Szuzann, lefordított nekünk néhány kritikát Robról, amit különböző német sajtótermékekben talált;

Eredeti:

Nur noch wenige Tage, dann feiert Robert Pattinson (26) in Cannes die Premiere seines neuen Films "Cosmopolis". Noch vor den Filmfestpielen hatten einige Pressevertreter die Chance, denStreifen anzuschauen und zu bewerten.

Die Kritiken der Franzosen sind super ausgefallen!

Zum Beispiel schreibt Télérama: „Ein Schauspieler istgeboren“. Vermutlich haben die Herrschaften bis jetzt Rob nur aus Twilight gekannt, sonst hätten sie das vielleicht schon bei „Water For Elephants“ oder „Remember Me“ schreiben können.

Das Urteil von Positif fällt natürlich positiv aus. „Pattinsonist überwältigend“, posaunt es aus deren Redaktion.

„Cronenberg wählte Pattinson. Eine brillante Idee in beiderlei Hinsicht“, bemerkt Les Inrockuptibles. Und das französische Magazin Premiere, für das Robert Pattinson kürzlich ein tolles Fotoshooting hatte, schreibt, dass er einen faszinierenden Tiefgangbeweist.

Fordítása:

Még csak pár nap és Robert Pattinson Cannes-ban ünnepli új filmjének, a Cosmopolisnak a premierjét. Még a fesztivál előtt néhány újságírónak lehetősége volt a filmet megtekinteni és értékelni.

A franciák kritikája szuper lett!

Például a Télérama azt írja: „Egy színész született“. Valószínűleg az urak Robot eddig csak a Twilight-ból ismerték,  különben már a Vizet az elefántnak, vagy az Emlékezz rám után is írhatták volna ezt.

A Positif ítélete természetesen pozitív. „Pattinson lenyűgöző“, harsogja a szerkesztőségük.

„Cronenberg Pattinsont válsztotta. Egy zseniális ötlet mindkettőjük szempontjából“, írja a Les Inrockuptibles. És a francia Premiere magazin, aki Pattinsonnal nemrég egy fotósorozatot készített, írja, hogy egy elbűvölő mélységről tesz tanúbizonyságot.


Köszönjük Szuzann, nagyon kellenek ezek a pozitív kritikák a sok negatív után! :)

Biri

11 megjegyzés:

  1. Köszönjük Szuzann,hogy elküldted a fordítást! :)
    Örülök, hogy jók az első reakciók a kritikusok részéről. Remélem, még sok dícséretet kap a film és végre elismerik Rob tehetségét!

    VálaszTörlés
  2. Köszi Suzanne, németül úgyis kevéssé tudunk :)

    VálaszTörlés
  3. Ha kell, akkor a német cikkeket tudom fordítani. Egyébként én is nagyon örültem ezeknek a kritikáknak, egyrészt mert pozitívak, másrészt, mert franciák. És ugye a francia filmkritikusok eléggé el vannak kényeztetve a jó és igényes francia filmekkel.
    Másrészröl meg már elegem van azokból a filmkritikákból,amikben Robot állandóan a Twilight szerepével hasonlítják össze, akármiben is szerepel. Mintha allergiásak lennének a hírnévre és eleve úgy állnak, hozzá, hogy ezt az embert el kell kaszálni...
    A németeknél egyébként 1 pozitív kritikát olvastam, a többi mint negatív volt és mindegyik csak összehasonlított.
    Drukkolok, hogy ez a film tényleg egy "áttörés" legyen. Fognak még a "kedves" kritikusok se...t nyalni.

    Üdv és köszi az eddigi munkátokat, fordításotokat!

    Szuzann

    VálaszTörlés
  4. Kiegészítés:

    A negatív német kritikák a Bel Amire vonatkoztak. Egyébként ajánlom a figyelmetekbe Christoph Waltz-ot, (Vizet az elefántnak)fantasztikus színész és úgy kiosztotta az újságírokat a hülye kérdéseik miatt a berlini sajtótájékoztatón, hogy azt öröm volt hallgatni.

    Szuzann

    VálaszTörlés
  5. Na azt a kiosztást szívesen elolvasnám :)
    De... az orosz kritikában azt olvashattuk, hogy Edwardot is brilliánsan formálta meg. Hátha, hátha lassan eljut a tudatukig, amit mi kezdetektől tudunk, hogy Edwardotot másképp nem is lehetett volna jó Edwardnak csinálni. Na ez hülyén hangzik, de nem tudtam másképp megfogalmazni.
    Amúgy igen, minden kritikának örülünk, ami jó, meg ami kevésbé jó
    És a Bel Amival mi a frász bajuk voltt?

    VálaszTörlés
  6. Köszi szépen Szuzann a fordítást!
    Reméljük még sok ilyen kritikát fogunk olvasni. :)

    VálaszTörlés
  7. Sziasztok, tudom most izgalmasabb dolgok történnek Cannes-ban, de gondoltam nyomok még egy megjegyzást.

    Szóval Twmmy a németek egy az egyben lefujjogták A Bel Ami forgatókönyvét, gyengének találták a dialógusokat, szerintük a történet csak arról szólt, hogy egyik ágyból ki a másikba be, hiányzott szerintük Maupassant társadalomkritikája, Robot majnem egy bájgúnárnak állították be, akit a 3 nöi szereplötársa lejátszott a porondról. Miután annyira hasonlítottak a cikkek egymásra komolyan fontolóra vettem, hogy megkérdezem, hogy egymás véleményét olvassák és ismételgetik, mert nem merik kijelenteni, hogy Rob elsösorban egy jó színész és nem egy tinibálvány. Úgy éreztem, hogy egyenesen ciki valakiröl kijelenteni, hogy jó, ha az a valaki ennyire népszerü és állítólag a tinik megörülnek érte.
    Kíváncsi leszek, hogy mikor kezdenek se...t nyalni, amikor majd már nem tagadhatják meg Rob tehetségét. Biztos azt is a tinik szavazták meg, hogy az év legjobban várt filmje a Cosmopolis lett... Mostmár nagyon allergiás lettem a Twilight összehasonlításokra (pedig szeretem a könyvet, szerintem Rob nagyon jó volt Edwardként, ha egy kritikus is elolvasta volna a könyvet, rájöttek volna, hogy ennyit lehetett Edwardból kihozni, de a forgatókönyvek szerintem is csapnivalóak, ez a Melissa Rosenberg nem volt egy szerencsés választás) Örülnék végre egy olyan összehasonlításnak, ami nem Twilight alapú, de ilyen nem lesz, mert akkor el kellene ismerni a tehetséget, a Twilight-ot meg lehet és divat fikázni.
    Magamról csak annyit, hogy én is a középkorúakhoz tartozom,ha 3 évvel korábban kezdem, akkor Rob a fiam lehetne. Véletlenül bukkantam rá, elegem van az akciófilmekböl, szerintem jelenleg az egyik legígéretesebb karakterszínész "palánta". Na jó ezt elküldöm, mert félek, hogy betelik a rovat, de mindjárt folytatom C. Waltz-al.

    Szuzann

    VálaszTörlés
  8. Szóval Waltz, aki eddig nem szerette, remélem most megszereti. Egyébként egy hallatlanul intelligens és egy nagyon jó színész.
    Imádom, hogy az angol nyelvü filmjeit maga szinkronizálja németre, de az Inglourious Basterds-ban ö saját maga beszélt az összes nyelven (angol, német, francia,olasz)
    Szóval tovább a Vizet az elefántnak a berlini sajtókonferenciájára:

    http://www.youtube.com/watch?v=reKN1e7XQ-I

    Kérdés 0:00

    Milyen volt RP-t munka közben nézni, vele együtt dolgozni, talál-e magyarázatot arra az örületre, ami RP-t körülveszi?

    Válasz C.W. 1:31

    Néha megkérdezik tölem, hogy elvártam-e volna, hogy R.P. egy másik szerepet el tud játszani.
    És hm. Ellenemre van ez a kérdés, igazán szólva.
    Miért ne?
    Honnan jön az a feltételezés, hogy egy színész, aki valamivel világhírü lett, csak ez az egy dolog lenne a tarsolyában.
    Teljesen abszurd!
    Nagyszerü volt,ö egy színész, de nem olyan mint a többi, hanem az a ritka fajta, akivel nagyon kellemes, nagyon alkotó és nagyon konstruktív együttdolgozni.
    Pont!

    Hát én is azt mondom, hogy pont, remélem ezzel nektek is belopta magát C.W. a szívetekbe.
    Volt más beszólása is, nem Robbal kapcsolatban, úgy hogy azt elteszem a C.W. rajongók oldalára. (Hahaha)

    Üdvözlet, szép estét, szépek a Cannes-i képek!

    Szuzann

    VálaszTörlés
  9. Szuzann, nagyon köszi az új komit! Igazán jöhetnél néha csetbe is, jó olvasni amit és ahogy írsz. A véleményeddel nagyon egyet értek, és szerintem még jónéhányan így vannak ezzel itt az oldalon.
    Waltz alakításait csak néhány filmből ismertem, a Becstelen brigantik-ban fenomenális, annak ellenére, hogy milyen negatív szereplő volt. Amiket olvastam tőle, abból valóban kitűnt, hogy egy intelligens, művelt emberrel van dolgunk, néha el is gondolkozom azon, hogy a sok felszínes amerikai színész között hogy bírnak megmaradni azok, akiknek némi agy is szorult a fejükbe.
    Egyébként twmmy barátnénk szerencsés volt Berlinben, mert ugyan Rob miatt utaztak ki a WFE permierjére, de Waltz-tól kapott autogrammot. :)

    VálaszTörlés
  10. Szia Szuzann! Nagyon köszönjük ezt a kis összefoglalót.:) Nekem C.W. már Berlinben is szimpatikus volt a WFE bemutatóján. A tőle kapott autogrammot azóta is ereklyeként őrzöm, ha már Robtól nem sikerült begyűjteni. :)

    VálaszTörlés
  11. Sziasztok lányok,

    igérem jövök majd csetbe is, de nem ma.
    Egy ajánlást akartam még elereszteni,
    érdemes megnézni a YouTube-os videón Rob reagálását,mikor C.W.el kezd beszélni.

    Mostmár csicsika, üdv

    Szuzann

    VálaszTörlés