2012. június 2., szombat

100% Rob videók Cannes jegyében + Cosmopolis "kritika"

Cannes + Rob, ez olyan párosítás, ami már 2009-ben is igen-igen megdobogtatta a szívemet. 
A múlt héten sem okozott csalódást a kis drága a fellépéseivel. Mindenhol eszméletlen szép volt. Úgy láttam jól is érezte magát a bőrében, és az édes félénkségéből is láthattunk újra egy kis ízelítőt. 
Míg három éve a Twilight promócióját hivatott biztosítani a megjelenése, addig most versenyben! indult filmjének népszerűsítésére, premierjére érkezett erre a rangos filmfesztiválra. 
Bevallom őszintén, hogy amikor twmmy fia jóvoltából, - aki időt és energiát nem kímélve lefordította Don Delillo művét - elolvashattam a könyvet, el sem tudtam képzelni mi sülhet ki ebből. :O 
Gondoltam túl földhözragadt leszek én ehhez a filmhez, így nem is nagyon voltak "elvárásaim", csak egy nagyfokú kíváncsiság, amit csak fokozott az a sok cikk és interjú fordítás, amikkel twmmy örvendeztetett meg bennünket.
Az, hogy sok pozitív kritikusi véleményt olvashattam, és a  rendező is nagyon dicsérte Robot, bizakodásra adott okott, hogy valami újat láthatok majd a kis csillagtököcskétől.
ÉÉÉÉÉÉÉÉÉSSSSSSSSSS így lett. 
Tegnap este végre láthattam a filmet Birivel, Ágival, rheával. 
Mit mondhatnék?! Én le vagyok nyűgözve! Ennyire jó filmre nem számítottam. Egy perc sem volt, amikor unatkoztam volna, pedig nem kifejezetten közönségbarát alkotásról van szó.
Ajjj elmondani sem tudom mennyi-mennyi új színészi játék eszközt láttam Robtól. Tényleg csak kapkodtam a fejem. Volt humora a  filmnek, kiválóak voltak a szöveg szempontjából nehéz jelenetek. Rob bizonyos részeknél annyira élethűen játszotta a fájdalmat,  hogy megsajnáltam. Na és persze, amikor sírt majdnem vele könnyeztem. Tudom, hogy ezt eddig is láthattuk Tőle, de most valahogy más volt. Más volt a film atmoszférája miatt. 
No persze nem lennék beanene, a perverz banya, ha a szex jeleneteket nem árgus szemekkel figyeltem volna.
Khm, khm jó kis videó alap lesz az egyik jelenetből, csak annyit mondok. XDDD 
Mindannyian sejtjük, hogy mi is volt a fő célja azzal Robnak, hogy elvállalta a Cosmopolis című film főszerepét David Cronenberg rendezésében. Úgy érzem ez sikerült neki! 
És most akkor következzenek a 100% Cannes videók! 
Az első az én imádott Elym vágóasztaláról került ki. Címe Don't stop Rob! 
Oh igen! Ne állj meg Rob!!!! Csak így tovább! 


A második a Cosmo egyik betétdalára készült képösszeállítás MsChristina70-től


A harmadikat szerény személyem jegyzi és egy kis összeállítás Rob két cannes-i megjelenéséről. 

Ha te is láttad már a Cosmopolist írd le a  gondolatidat mindenképpen a megjegyzéseknél!! Kíváncsian várom a ti véleményeteket is! 
Szép szombat estét mindenkinek! 
beanene

4 megjegyzés:

  1. köszi a szupi videókat!!! Bea, egyetértek veled mindenben, 2-szer láttam a filmet, az első után nagyon jó volt, hogy egyedül maradtam, igy hazasétáltam a nyugatitól az astoriáig, szükségem volt erre a sétára utána, ami szinte rögtön megfogalmazódott bennem az az, hogy a könyv a filmmel kerek, legalábbis nekem, azok után, hogy elképzelni nem tudtam milyen filmet csinál ebből C, kellemesen csalódtam, a poénok teljesen ülnek a fimben, holott amikor olvastam a könyvet eszembe sem jutott, hogy az poénos:)Rob tökéletes, laza, ösztönös, semmi mesterkéltség, teljesen magáévá tette a karaktert, olyat kaptam amit még nem láttam tőle, büszke vagyok rá!!!!!
    agi

    VálaszTörlés
  2. sziasztok!
    Szombaton vettünk egy nagy levegőt és kétszer egymás után végignéztük a filmet. A többiek is biztos elmondják majd a véleményüket és bár többnyire egyetértünk, azért most a magam nevében fogalmazok:
    A film vegyes érzéseket keltett bennem. Az elejétől kicsit megijedtem, aztán kb. az első fél vagy inkább 3/4 óra után belendült és konkrétan függő lettem. Az az utolsó jelenet pedig, amit egy kedves magyar tollforgató úgy jellemzett, hogy ott Rob teljesen elvesztette a fonalat és a film leült... nos, az illető nem tudom melyik filmet nézte, mert tuti nem ezt. Én teljesen padlót fogtam a sráctól, emelgettem a nemlétező kalapomat és ha nem imádtam volna eddig is, akkor ott beleszeretek. Amikor az a könnycsepp végiggördül az arcán, akkor meg teljes KO.
    Nekem a Vija Kinskit alakító csajjal folytatott párbeszéd, vagy inkább a nő monológja kicsit hosszúnak tűnt és erősen hiányoltam a filmból az utolsó részben a feleségével való khm. találkozást a pucér fotózással. Nem konkrétan Rob pucér feneke miatt, de nekem a könyvben fontos jelenetnek tűnt. Mellesleg jó ötlet volt előző nap átfutni a könyvön, szerintem. Összességében pedig úgy döntöttem, hogy bár Cronenberg világa nem igazán az én világom, de Robot egy olyan bizonyítási lehetőséghez juttatta, amiért hajlandó vagyok a korábbi filmjei között is szétnézni :) Javíthatatlan romantikus lévén, nem lesz a kedvenc filmem, de hogy Rob alakítására ebben sokáig emlékezni fogok, az biztos. Valahogy olyan érzésem volt, mint a film végére Cronenberg elengedte volna a gyeplőt, lehullott ez a robotszerű viselkedés az összes szereplőről és onnan kinyílt a film és óriási élmény lett. Na, kicsit hosszú lettem. Bocs :)

    VálaszTörlés
  3. A mai Vasárnapi Hírekben Bálint Orsolya írás: Brókert a mókusok elé címmel. Úgy döntöttem, hogy ezt a mondatát konkrétan elismerésként fogom fel. Még meg vagyok lepve, mert tőle ez elég szokatlan: "Cronenberg fullasztóan klausztrofóbiás légkört teremtett az ultramodern kütyükkel felszerelt hófehér limuzin belsejében, amelyből szinte ki sem mozdul kamerája. Juliette Binoche, Mathieu Amalric, Paul Giamatti, valamint Robert Pattinson Al Pacinót, és Az Ördög ügyvédjét megidéző alakítása miatt külön-külön is érdemes megnézni a filmet..."

    VálaszTörlés
  4. Ma másodszor is megnéztük Beával a filmet. :) Hogy mi a véleményem róla? Huhhh! Nehéz megfogalmaznom...
    Első nézés után vegyes érzelmeim voltak, persze csakis a nehezen emészhető történet miatt, de Rob játéka tetszett. Ma már teljes figyelmemmel az apró részletekre tudtam koncentrálni, s azt kell mondjam, hogy sokkal jobban tetszett az egész film. Egyet értek az előttem szólókkal, hogy Rob fantasztikusan játszott, s az utolsó jelenetben pedig tökéletes volt! Az a beletörődő, fájdalmakkal teli érzelem, ami Rob arcán tükröződött engem is megérintett. Nehéz szavakba önteni mit éreztem... döbbenetet, fájdalmat, szomorúságot.
    Összefoglalva, Cronenberg nagyszerűt alkotott, ami remélem, hogy meggyőzi az ítészeket és rendezőket is Rob tehetségéről. :)

    VálaszTörlés