2014. november 2., vasárnap

Lol, nézzétek, már nyert is

Rob valamit a The Rover-ben nyújtott alakításáért. Mint legjobb színész. :)



A díjról itt lehet sokat olvasni.
Van nekik a díjbejelentőre főcímdaluk is.A díj egy felfújható Földgömb,amit Kínában gyártottak :)



Mi az a Cli-Fi Film Díjazás?

Amint a fejlődő „cli fi” hollywoodi műfaj folytatja a világ képzeletének megragadását, az éves Cli Fi Movie Awards – közismertebb néven The Cliffies – elismeri és díjazza a legfontosabb cli fi filmeket évente. Ez a blog arra szolgál, hogy előörsként működjön hagyományos értelemben vett újságírók és internetes írók számára világszinten.

Most mát elég cli-fi filmeket készítenek ahhoz, hogy egy Oscar-féle díjazással ismerjük el és hívjuk fel a figyelmet a műfaj legjobb filmjeire. A legjobb filmek alatt a „leglebilincselőbb és legtartalmasabb” filmeket értjük, mint cli-fi filmek.

Ezek a Cli-Fi Movie Awards-okat, röviden Cliffies, az alábbiakban soroljuk fel. Egy filmtudományi professzorokból, akadémikusokból és írókból álló nem hivatalos csoport tanácsára választottuk ki a döntősöket. Bár a hivatalos díjazási dátum február 15, 2015, egy héttel az Oscar előtt, az idő nyomása, a klímaváltozás okozta sürgősség, és az ember által okozott globális felmelegedés (AGW) miatt most tesszük közzé online az első éves Cli Fi Movie Awards eredményeit. Nyugodtan meg lehet osztani twitteren, FB-on, emailben, Pintest-en, Instagramon és Tumblr-ön az itt található linket, riporterek pedig szabadon tudósíthatnak a hírekről média website-okon, nyomtatott és online formában is. Ne felejtsük, hogy ez nem csak az idei és jövőbeni népszerű cli-fi filmekről szól. A Cliffies-esek een felül részt vesznek – személyesen, meghatározott módon, mind egyénenként és csoporttagként – abban, hogy megállítsuk a klímaváltozást és a globális felmelegedést a Földünkön, mielőtt... túl késő! Lényegében ez a díjátadás egy PR (public relation = propaganda, közönségszolgálat, kapcsolatszervezés) gyakorlat és felhívás.

A Cliffies nem a csillogásról és ragyogásról, sem a filmsztárokról nem szól. A bolygónk jövőjéről szól. Hollywoodnak nagy szerep van ebben, csakúgy mint az indie filmeknek.

Hajrá Rob, reméljük, lesz még több elismerés is! Nem csak kritikai szinten megfogalmazott, hanem díjazott is.
Bár számomra sokat nem jelentenek ezek a filmfesztivál díjak, azért valahol mélyen érzem, hogy a szakmai elismeréshez hozzátartozik. 

-twmmy-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése