2015. február 11., szerda

Meglepetést kaptunk Jutkától, azaz Goldentől

Adódott egy rendkívül lehetőség, amit a barátnőmmel megragadtunk, így aztán február 2-án, hétfőn 10-től délután 4 óráig ott fagyoskodtunk a forgatáson az Oroszlános udvarban mi is.
A szalagon belülre kerülhettünk, azzal a szent ígérettel, hogy nem lógunk a képre sehol, nem fotózunk, nem ájuldozunk, etc.
Nem voltunk könnyű helyzetben. Már csak azért sem, mert olyan hideg volt és helyenként olyan huzatos, hogy kockára fagytunk, még akkor is, ha bemehettünk a stáb által használt terekbe melegedni.
Szóval álltunk és vártuk a fekete autót, ami egy idő után meg is érkezett. Üresen. A sofőr egy kis üveg ásványvizet állított a hátsó ülés pohártartójába, aztán nem történt semmi. Viszont a hátunk mögött kinyílt egy jókora lakókocsi ajtaja és az asszisztensével megérkezett Robert, hogy az addig nélküle gyakorolt jelenet felvételre kerüljön.
A papírforma szerint itt kellett volna először elájulnunk.
Rob karaktere ugyanis a történetnek az itt forgatott szakaszában tar kopasz és masszív bajsza és szakálla van. Szerintem sötétebbre is színezték, mint a saját színei.
Nekem ez volt az első "személyes" találkozásom a sráccal és még így is elolvadtam. Lévén, hogy én magam is 178 centi vagyok, úgy gondoltam, azzal a 185-el nem olyan nagy legény ő, de azt kell mondjam, így is fölém magasodott. *sóhaj
És olyan vékony, mint egy kardpenge, pedig vastag katonai kabát volt rajta, de még ebben is látszott.
És olyan hangja van, de olyan, mint ... zene füleimnek, na. Sajnos a forgatás alatti hangját nem hallottuk, pedig nyilván elváltoztatja, mert a kinézete nagyon kemény, ehhez a saját lágy hangja nem illik. Majd kiderül.
Vagy 200 statiszta fagyoskodott ott velünk.
Az olvasottak alapján sehova nem tudom tenni a jelenetet, ezért is gondolom, hogy egy egészen más történet épül majd fel előttünk, mint Sartre eredeti írása.
Azon túl, hogy óriási élmény volt látni a srácot néhány méterre magam előtt, még jobban esett hallgatni a stáb tagjainak a véleményét róla. Egyiküket megkérdeztük, hogy na...de tényleg... milyen magánemberként, meg oké színészként is... dolgozó színészként, tehát nem a teljesítményét kértük megítélni...
A válasz szerint egy édes kölyök, udvarias, kedves, végtelenül türelmes, a legkisebb hiszti nélkül csinál bármit, amit kérnek tőle. Semmiféle sztárallűrrel nem visz sírba senkit. Csendben elvan, ha dolog van, teszi a dolgát, ha pihenés, akkor elbújik és olvas.
Aztán a következő véleménynek csak fültanúi voltunk, ahogy a műszakis stábból egy srác odament a többiekhez, akik még nem látták Robot, és kérdezte tőlük: láttátok Pattinsont? Még nem. Öregem, amit csináltak belőle... De amilyen ocsmány a karaktere, nyilván illik is hozzá ez a fizimiska.
Egy újabb melegedéskor simán besétáltunk a "nagyok" melegedőjébe, ahol a monitorokon figyelte Brady Corbet a kint folyó felvételt. (Na, ő egyébként tényleg egy alacsony kis fickó, de nagyon szimpatikus, bár elég izgatottnak tűnt. Lehet, csak az Angela Merkel féle felhajtás idegesítette, ami ott zajlott a közvetlen a forgatás közelében.) Pár lépéssel a háta mögött mi is a monitorokon néztük, ahogy Rob a kocsiban, Rob kiszáll, Rob beszáll, Corbet rámondta, hogy Cut .... aztán egyszercsak besétált Rob is, hogy megnézze a monitort. Rezzenéstelen arccal figyelt, aztán a jobb hüvelykujját felmutatva leokézta ő is.
Itt kb. olvadásponton voltunk.
Aztán kiment, és újabb felvétel készült.
Hihetetlen egyébként egy ilyen forgatás, még azt sem mondanám, hogy különösebben érdekfeszítő, mert igazság szerint baromi fárasztó és időnként unalmas. Már ha az embernek nincs, ami amúgy ébren tartsa az érdeklődését. ;)
Végül nem vártuk meg, hogy Rob ott hagyja a helyszínt, a lényeget láttuk, még többet is kaptunk, mint reméltük, de így aztán nem tudnám megmondani, hogy Rob civilbe vedlett-e, amikor elhagyta a forgatást vagy nem. És hogy civilben hogy néz ki.
Mindenesetre azok az elkapott mondatok, illetve, amiket a kérdésünkre válaszoltak, csendes elégedettséget hoztak: Rob tényleg olyan, amilyennek elképzeltem. Gyönyörű szeme van *sóhaj, a hangja gyógyír lehet bármiféle nyavalyára; és semmiféle jele nem volt annak, hogy el lenne telve tőle, hogy ő ott a sztár.
Jó gyerekek voltunk, nem feszítettük tovább a lehetőségünk határait, mint amennyi megadatott, így meg sem próbáltunk stikában felvételt készíteni. Nem zavartuk meg a koncentrálásban, hogy odapenderüljünk elé aláírásért. Így csak a "mese" marad, de ez szívből jön.
Angol verzió a twmmyfordítások-nál

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése